Volem realitzar activitats populars i festives, com poden fer la resta de sectors culturals

L’Associació de Festes de la plaça Nova, membre de la plataforma de Festes majors de Barcelona, juntament amb diferents entitats de Cultura Popular de la ciutat de Barcelona i la pròpia plataforma signen el manifest “La Cultura Popular és necessària” en el qual denunciem que la Generalitat de Catalunya ha oblidat el sector no incloent les activitats culturals d’arrel popular i festiva en les revisions periòdiques de mesures del PROCICAT i que no s’han pres mesures possibles i intel·ligents que permetin plantejar la reobertura de les propostes d’aquest sector cultural.

En el document recordem que “la cultura popular és una expressió cultural més del país i que, per tant, requereix ser tractada com la resta”. També fem palesa la urgència en la represa de les nostres activitats culturals i comunitàries, en tant que eina de participació de la ciutadania, i apostem per un “ús intel·ligent de l’espai públic” per al desenvolupament de les activitats.

A les administracions també els demanem que es plantegin mesures que possibilitin les activitats i que siguin equiparables a les de la resta de sectors culturals, raonables, possibilistes i amb ritmes semblants.

Considerem que la desescalada ha de ser progressiva i racional i afectar tant als assajos com a la pràctica i a l’activitat. També proposem que es compti amb la nostra expertesa per a l’establiment de les mesures més eficaces per tal que la represa sigui segura i lamentem que la descoordinació entre els Departaments de Cultura, Salut i Interior hagi provocat aquesta deixadesa en el sector de la cultura popular.

Consulteu el manifest complet i les entitats signants. Si voleu donar el vostre suport al manifest i fer-lo públic com a entitats signants, feu un correu al Consell d’Associacions de Barcelona (CAB): associacions@cab.cat.