GEGANTONS PIPPO I GAL•LA

L’any 1906 l’Associació va estrenar una parella de gegants:el Roc i la Laieta, els gegants de Sant Roc de la Plaça Nova, dels quals a l’any 1992 se’n va fer una rèplica exacta a escala més gran, el Roc i la Laia, els gegants nous de la Plaça Nova, per, d’aquesta manera, poder conservar millor els gegants vells que, actualment, només surten per les Festes de Sant Roc i de Santa Eulàlia. Els més petits de l’associació, encomanats per l’afició dels geganters adults, van reclamar tenir un gegantó per poder-lo carregar ells mateixos en els cercaviles i, va ser d’aquesta manera que, se li va passar l’encàrrec al constructor Manel Casserras qui, a partir d’un capgròs de Xavier Jansana que ja tenia la colla, va construir el Pippo, estrenat a l’any 2007.
El Pippo representa un noi romà, Filippo,fill del Roc i la Laia...
Els anys passen però, i els nens creixen... i també ho va fer el Pippo.
L’any 2011, el Pippo va estrenar uns cavallets més alts, per poder ser portat pels nens i les nenes més grans, però per a què els més petits no deixessin de participar activament en els cercaviles, el mateix any, i sempre en el marc de les Festes de Sant Roc de la Plaça Nova, es presentava la gegantona Gal•la, una nena romana, més petita que el Pippo, i que actualment té com portadors els més petits de la colla.
D’aquesta manera, amb aquestes dues figures, la secció infantil està formada per nens i nenes amb edats compreses entre els cinc i els dotze anys, aproximadament, d’escoles i de barris diferents i units per la seva estimació als gegants. Sempre que es dóna l’ocasió de fer una sortida, encara que sigui sense els gegants grans, l’accepten encantats, com van fer per donar la benvinguda a la Festa Major del barri de Sant Antoni a Barcelona, el passat 14 de gener on, acompanyats dels grallers La Pessigolla, el Pippo i la Gal•la es van lluir del tot perquè la il•lusió de tots plegats els va donar la força que els calia.

PETITA ÀLIGA BARCELONINA

La Petita Àliga Barcelonina va ser construïda l’any 2004 per Carles Solé (dissenyador d’indumentària teatral) i realitzada en materials lleugers (espumes i fibres). La figura de l’Àliga petita va ser construïda per encàrrec del padrí i el pare d’un nen de l’Associació de Festes de la Plaça Nova i com a regal dels Reis d’Orient. Aquesta figura va desfilar en diferents actes festius (Sant Roc, Santa Eulàlia, La Mercè...) fins l’any 2007. Recuperada l’any 2012 - 2013 per la secció infantil de l’Associació de Festes de la Plaça Nova és portada pels més menuts de la colla (3 - 6 anys) acompanyant els gegants infantils Pippo i Gal·la de la Plaça Nova en diverses festes i sortides de la colla plaçanovina.