Després de dos anys de restriccions per la pandèmia, del 13 al 16 d’agost, es tornaran a celebrar amb total normalitat les Festes de Sant Roc de Barcelona a la Plaça Nova, en el que serà la 433ena edició.

El mes d’agost és, per a les plaçanovines i els plaçanovins, senyal inequívoc que arriben les Festes de Sant Roc. Unes Festes ben vives, declarades l’any 2017 per la Generalitat com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional, que des de fa 433 anys se celebren al cor de la ciutat, i que enguany per fi tornaran a arribar plenes de cercaviles i balls a plaça amb les orquestres.

Així doncs, celebrarem unes festes, que enguany volem que siguin un homenatge a totes les veïnes i veïns del barri que, igual que els comerciants, fan front amb resiliència a totes les dificultats que comporta resistir al nostre singular territori, i on durem a terme la segona part de les diverses activitats culturals d’agermanament amb l’entitat zamorana Capitonis Durii, tot celebrant el 30è aniversari dels Gegants Nous de la Plaça Nova.

A més, aquest Sant Roc, a part dels actes tradicionals de la festa, com la Renovació del Vot a Sant Roc, el Seguici, la Cucanya, el correfoc, etc., hi haurà també actes nous com “La festa d’Aigües” o la cercavila: “ Vestim els gegantets amb la ruta del Panellet”; nous productes de marxandatge, que es podran adquirir a la paradeta de la festa (del 13 al 16 d’agost a la Plaça Nova), i una nova beguda: La cervesa de Sant Roc.

En definitiva, unes 433 Festes de Sant Roc que arriben amb un programa farcit d’activitats, nous productes, actes i celebracions, on rebrem els gegants i capgrossos zamorans de Capitonis Durii, i on ben segur que tothom hi podrà  trobar allò que més li agradi i sentir-se a gust. Us hi esperem a tots.

Visca Sant Roc!