Amigues i amics:

És tot un honor, després de tants anys, presidir aquesta associació, barcelonina de soca-rel, amb tants anys de tradició i de feina al barri de la Catedral i a tota la ciutat de Barcelona. És també una gran responsabilitat però continuar l’obra de generacions i generacions de plaçanovins i de plaçanovines, de modernitzar-la i de portar-la cap un futur que, entre totes i tots, encara serà millor i consolidarà la cultura i la convivència d’aquest racó tan singular de la nostra ciutat.

Comencem una nova etapa que, canviant les formes de treball i posant-les al dia, continuarà en la consecució dels seus principals objectius:

1. Les Festes de Sant Roc de Barcelona a la plaça Noca com a patrimoni festiu de tota la ciutat de Barcelona, amb els seus elements, actes i tradicions únics i singulars que les caracteritzen i les distingeixen amb més de quatre segles i quart continuats de tradició.

2. La cultura popular i tradicional de la plaça Nova, del barri de la Catedral i de tota Barcelona, com a element de cohesió de tots els sectors del barri, de veïns, ex veïns, simpatitzants, comerciants, treballadors i visitants quan, aquest, arriba als 660 anys d’existència.

Companyes i companys, membres de l’Associació de Festes de la Plaça Nova, continuem amb força la nostra activitat cultural, social i veïnal, que els darrers anys ens ha prestigiat. I, amb les diferents colles de cultura popular: els gegants vells i nous de la plaça Nova, el nan Cu-cut i els capgrossos, el bestiari festiu –l’Àliga, l’Arpella i la Víbria- els diables del barri Gòtic, els grallers de la Colla Pessigolla, els tabalers Percúdium i la colla infantil, al costat de les seccions de nous projectes, arxiu i recerca, de comunicació, imatge i xarxes socials, de regidoria de vestuari i de la Comissió de Festes de Sant Roc, honorem els milers i milers de plaçanovins i de plaçanovines, de barcelonins i de barcelonines, que ens han precedit en aquesta il·lusionant missió.

Moltes gràcies i endavant !

Xavier Cordomí
President
Plaça Nova, barri de la Catedral, Barcelona 2 de desembre de 2015