El diari El País publica un reportatge de l’exposició El Barri Perdut quatre dies abans que l’associació rebi la menció especial en els premis Ciutat de Barcelona en la categoria de cultura popular.

Des de que es va iniciar el projecte 4 1/4 425 anys de les festes de Sant Roc a Barcelona, són molts els barcelonins i les barcelonines, sobretot els qui tenien o tenen una vinculació especial amb la Plaça Nova, que han anat a La Casa dels Entremesos a veure les dues exposicions que ha organitzat la nostra associació.

En la roda de premsa dels citats premis, Xavier Theros va entrevistar a Xavier Cordomí, un dels comissionaris de l’exposició, i d’aquella entrevista en sorgeix el reportatge que avui publica el diari El País. Un extens text que explica el passat i el present d’un barri que avui ja no es barri, que va desaparèixer però que són moltes les persones que encara el recorden.

A partir de sis ítems, Theros explica els carrers i les botigues, la simbologia de Sant Roc, com va desaparèixer el barri i la nova urbanització italiana.

La totalitat del reportatge el podreu llegir al següent enllaç: El barri perdut de Barcelona