La ciutat de Rubí recupera les festes de Sant Roc que es celebraran el primer cap de semana de setembre.

cucanyaL’Associació de Festes de la Plaça Nova hi col·laborarà amb un element de la celebració de Sant Roc barcelonina. La Cucanya de la Plaça Nova serà un dels elements principals de la recuperació d’aquestes festes. Dos cucanyaires de la plaça Nova es desplaçaran fins a Rubí perquè els atrevits nens i les atrevides nenes rubirenques puguin realitzar el tradicional joc barceloní, fer dues passades a la Cucanya sense caure.

La Cucanya no serà l’únic element de les festes de la Plaça Nova que es podrà veure a Rubí. L’exposició 4 1/4. 425 anys de les Festes de Sant Roc a Barcelona realitzada per la propia associació es podrà veure a l’Ateneu Municipal des del dia 3 de setembre fins al 26. El dia de la inauguració, el mateix dia 3, Xavier Cordomí, secretari de l’associació i ideòleg de la celebració, farà una xerrada sobre les Festes de Sant Roc a Barcelona.


La fotografia de mitjans dels anys 30 del s. XX que il·lustra els 425 anys de les Festes de Sant Roc a Barcelona és la imatge escollida per la organització rubirenca per al programa de la Festa de Sant Roc de Rubí 2015.