L’any 2019, per iniciativa de l’Associació de Festes de la Plaça Nova, es va editar El conte de la Víbria. De com la Víbria de Barcelona es va fer de la colla de la Plaça Nova, una publicació per als infants escrita per la Mar Calvet, membre de l’Associació, i il·lustrada per Glòria Fort.

Aquest conte que explica les aventures de la Víbria, és un elogi a l’amistat i a la diversitat, és un clam contra els tabús, les discriminacions i la marginació que provoquen la intolerància a la diferència. Amb tots els elements de la imatgeria festiva plaçanovina -les bèsties i els nans, els gegants i els gegantets- com a protagonistes, el conte narra com mitjançant la coneixença i la tolerància es construeix l’afecte i la tendresa entre diferents.

Ara en podem escoltar la seva narració, gràcies a en David Garcia, membre dels Falcons de Barcelona, que amb els anys s’ha anat formant com a doblador. Tot i que tenia aquesta afició una mica abandonada, durant els primers dies de confinament va fer petits doblatges en clau d’humor amb una aplicació. Després d’haver-ne fet uns quants es va quedar sense inspiració i és quan va pensar que podia fer les narracions dels contes dels Falcons que tenia a casa (el de Barcelona, el de Vilanova i el de la Federació) per poder fer difusió de la tradició i les cançons alhora. I d’aquesta manera és com ha arribat a narració d’El Conte de la Víbria.

Us deixem també els dibuixos que podreu trobar dins del conte, perquè pugueu acolorir-los tot escoltant El Conte de la Víbria de Mar Calvet, narrat pel David Garcia.

I recordeu que el podeu adquirir fins el dia de Sant Jordi al web La Casa dels Entremesos.