L’estudi, l’organització i la realització de les Festes de Sant Roc de Barcelona a la plaça Nova. La festa popular de carrer més antiga de Barcelona, celebrada des del 1589, mitjançant la Comissió de Festes.

L’arxiu documental i històric de la Confraria de Sant Roc de la Plaça Nova (1589), de la Comissió de Festes de Sant Roc (1884) i de l’Associació de Festes de la Plaça Nova (1988) i la realització d’estudis, publicacions i exposicions, mitjançant la Secció d’Arxiu i Recerca.

La difusió i comunicació d’activitats i nous projectes, mitjançant la Secció de Comunicació, Web i Xarxes socials.

Les activitats, promoció i difusió dels Gegants Centenaris de la Plaça Nova (Roc i Laieta), Gegants Nous de la Plaça Nova, el nan Cu-cut de la Plaça Nova i els capgrossos de la Plaça Nova, mitjançant la Secció de Gegants i capgrossos.

Les activitats, promoció i difusió de l’Àliga de la Ciutat, la Víbria de Barcelona i l’Arpella del Barri Gòtic, mitjançant la Secció de Bestiari.

Les activitats, promoció i difusió de la Colla de Diables del Barri Gòtic, mitjançant la Secció de Diables.

Les activitats, promoció i difusió dels grallers La Pessigolla i els tabalers Percúdium, mitjançant la Secció de Música.

Les activitats, promoció i difusió dels Gegants Infantils (Pippo i Gal·la) i de l’Àliga petita, mitjançant la Secció Infantil.