Les Festes de santa Eulàlia són molt especials per a l’Associació de Festes de la Plaça Nova. Entitat impulsora de la celebració d’aquesta festivitat, juntament amb l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi, l’any 1983, i amb el recolzament, el 1985, amb Maria Aurèlia Capmany de regidora de Cultura. Ambdues iniciaren la festa major d’hivern, homenatjant santa Eulàlia, patrona de la ciutat fins al segle XVII.

Un any més, participem en molts dels actes de cultura popular i tradicional, us els indiquem!

Divendres 7 de febrer

  • 20h – PROTOCOLS I BALL DE L’ÀLIGA a la Plaça de Sant Jaume. Recorregut: plaça de Sant Jaume, carrer de Jaume I, plaça de l’Àngel, carrer de l’Argenteria, carrer dels Sombrerers, placeta de Montcada, passeig del Born, carrer de Santa Maria, Fossar de les Moreres i plaça de Santa Maria. Arribada a la plaça de Santa Maria del Mar cap a les 20.50 h. 21.00 h, Ball de l’Àliga, interior de la basílica de Santa Maria del Mar

Dissabte 8 de febrer

  • 10h – CERCAVILA DE GEGANTONS amb el Pippo, la Gal·la i l’Àliga petita a la Plaça dels Àngels. Recorregut: plaça dels Àngels, carrer d’Elisabets, plaça i carrer del Bonsuccés, la Rambla, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (arribada, cap a les 12.15 h).
  • 20.15h. CORREFOC DE SANTA EULÀLIA amb la Víbria de Barcelona, els Diables del Barri Gòtic i Percúdium a la Plaça Reial. Recorregut: plaça Reial, passatge de Colom, la Rambla, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume.

Diumenge 9 de febrer

  • 8h – MATINADES amb els Grallers La Pessigolla a la Baixada de Santa Eulàlia.
  • 11.30h – SEGUICI DE SANTA EULÀLIA – XXXVII TROBADA DE GEGANTS DE CIUTAT VELLA amb l’Àliga de la ciutat, Víbria de Barcelona, Gegants de la plaça Nova, el Cu-cut, el Pippo, la Gal·la, l’Àliga Petita i els grallers La Pessigolla a la Plaça Reial. Recorregut: plaça Reial, passatge de Colom, la Rambla, carrer de la Portaferrissa, plaça de la Cucurulla, carrer dels Boters, plaça Nova, carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, baixada de Santa Eulàlia, carrer dels Banys Nous, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume.

Dimecres 12 de febrer, diada de Santa Eulàlia

  • 9.45 h – CEREMÒNIA DEL PENÓ DE SANTA EULÀLIA a la Plaça sant Jaume.
  • 18.30 h – PASSEJADA DE LES LAIES a la Virreina. Recorregut: la Rambla, carrer del Cardenal Casañas, plaça del Pi i trobada de gegantes a la plaça de Sant Josep Oriol. Cercavila: A les 19.30 h., recorregut carrer del Pi, plaça de la Cucurulla, carrer dels Boters, plaça Nova, carrer del Bisbe, carrer de Sant Sever, baixada de Santa Eulàlia, carrer dels Banys Nous, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume (Ball de Santa Eulàlia, cap a les 20.25 h).