Per primera vegada en la seva història, el cartell de les Festes de Sant Roc de la Plaça Nova, organitzades per l’Associació de Festes de la plaça Nova, s’escull per concurs popular.

Han passat 431 anys des de la primera celebració al barri de la Catedral i després d’anys de dissenys encarregats, l’organització va presentar les bases d’un concurs per a que fos el públic de la pròpia celebració qui dissenyés el cartell.

Tot i ser una novetat per a tothom, estem molt contents per la rebuda, ja que s’han presentat 14 propostes atractives i diferents que han dificultat la tasca del jurat, format per membres de la Comissió de festes i professionals del sector del disseny gràfic.

Per a les 431 Festes de Sant Roc de la Plaça Nova, el Jurat del concurs de cartells atorga el premi a Alegria, de Rubén Lucas. El Jurat ha valorat el que representa la proposta per innovadora i que aporta noves tendències als estils utilitzats fins ara en els cartells de les Festes de Sant Roc, el disseny gràfic clar i entenedor, i el significat de la imatge que en temps difícils, pas a pas, ens en sortirem i arribarem a les 431 Festes de Sant Roc.

Rubén Lucas, autor del cartell, explica que l’eix principal són les cames d’una dona, que al seu torn fusiona diferents conceptes de la pròpia festivitat, la qual vol reivindicar la importància de la dona no només en les Festes de Sant Roc sinó en la societat en general. Un cartell alegre, simple, però d’un alt contingut conceptual.

Tota l’Associació vol donar l’enhorabona al guanyador i el més sincer agraïment per totes les persones que han presentat una proposta. No sabrem si farem les festes com les coneixem, però de ben segur que, fem el que fem, seran ben lluïdes.